ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет запідозрив «Львівгаз» у зловживаннях. Деталі

Наталя Дуляба

|

«Львівгаз» підозрюють у зловживаннях на приєднанні об’єктів до газорозподільних систем Львова та Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Так, АТ «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз» підозрюють у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції. Розгляд відповідної справи 8 травня розпочало територіальне відділення Антимонопольного комітету.

За даними АМКУ, «Львівгаз» встановлював неправомірні вимоги для замовників послуг, зокрема, позбавляв їх права самостійно обирати виконавця, який проводитиме технагляд за будівництвом мереж внутрішнього газопостачання.

Цей факт, як зауважують в Антимонопольному комітеті, територіальне відділення встановило під час розгляду заяви, яка стосувалася технічних умов на приєднання до газорозподільних систем АТ «Львівгаз».

«Зазначені дії АТ «Львівгаз» містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції – зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приєднання об’єктів замовника до газорозподільних систем в межах території м. Львова та Львівської області», – йдеться у повідомленні.

Наразі розгляд справи триває.

Нагадаємо, це вже далеко не перший випадок, коли «Львівгаз», який є монополістом на ринку, обвинувачують у зловживаннях. Наприклад, влітку 2022 року, тобто вже під час повномасштабної війни, «Львівгаз» намагався стягнути з військових частин зайвих 30 млн грн.

Самі споживачі нерідко скаржаться на показники, записаних у квитанціях. Через це НКРЕКП неодноразово влаштовувала перевірки «Львівгазу».

Через виявлені порушення Антимонопольний комітет протягом кількох місяців у 2021 році двічі штрафував «Львівгаз» майже на 0,5 млн грн та на 75 млн грн.

Додамо, що за облгазами в Україні стоїть бізнесмен Дмитро Фірташ. Цьогоріч у березні в 16 облгазах, в тому числі й на Львівщині, провели обшуки у межах кримінальної справи, відкритої за фактом масштабного розкрадання блакитного палива.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *