ОСТАННІ НОВИНИ

У Повітряних силах підтвердили збиття ракети «Кинджал»

Анастасія Диняк

|

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські військові збили російську ракету «Кинджал». Про це він повідомив у Телеграмі.

«Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили “не имеющий аналогов” Кинджал”. Patriot», – йдеться в повідомленні.

Ракету вдалось збити завдяки зенітно-ракетному комплексу Patriot.

Микола Олещук зазначив, що сталось це під час нічної атаки 4 травня у небі Київщини. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії.

Командувач Повітряних сил ЗСУ також попросив завчасно не оприлюднювати інформацію, якою може скористатися ворог.

Нагадаємо, військове видання Defense Express раніше повідомило, що уночі 4 травня у небі над Києвом, ймовірно, вперше вдалося перехопити і збити гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал», засобів для знищення якої донедавна в України не було. ЗМІ допускало, що це вдалося зробити завдяки ЗРК Patriot.

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат спростував інформацію про те, що в ніч на 4 травня над Києвом збили російську ракету «Кинджал».

Гіперзвукові ракети повітряного базування «Кинджал» – найсучасніший тип ракет, який мають на озброєнні ЗС РФ з 2018 року. Досі було відомо, що тактико-технічні характеристики цих ракет не дозволяли існуючим у ЗСУ засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати їх.

Саме «Кинджалами» російські окупанти обстріляли військовий об’єкт на Вінниччині торік 7 серпня. Тоді, власне, й не спрацювала система оповіщення про ракетну небезпеку.

За даними українських Повітряних Сил, Росія прийняла на озброєння лише кілька десятків ракет «Кинджал». Їх окупанти бережуть і намагаються застосовувати лише по надзвичайно важливих цілях.

Бойова частина цієї ракети становить 500 кг. Після пуску з літака вона піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери, а при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 000 км/год. Дальність польоту – близько 2000 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *