ОСТАННІ НОВИНИ

Росію треба змусити до «жесту доброї волі» у Криму, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Росію обов’язково потрібно вигнати з території анексованого Криму, аби вона не могла його більше використовувати як свою військову базу. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, повідомляє пресслужба ГУР.

«Безумовно, ворога потрібно відрізати від Криму. Треба зробити так, аби Росія не змогла використовувати тимчасово окупований півострів у воєнних цілях і, зрештою, здійснила так званий «кримський жест доброї волі», – сказав він.

За словами Андрія Черняка, Україна не припиняє вживати відповідних заходів на кримському напрямку, про що, зокрема, свідчать нещодавні події на території півострова.

«Кілометрові затори на незаконно зведеному мосту з Керчі до Росії – це правильна реакція. Ми наполегливо рекомендуємо покинути окупований Крим, поки така опція ще є», – підкреслив представник воєнної розвідки України.

Нагадаємо, вдосвіта 29 квітня в Севастополі спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі поблизу Козачої бухти. Окупаційна влада заявила про атаку безпілотників, два з них поцілили у резервуари. Пожежі присвоїли найвищий ступінь небезпеки.

В Генштабі розповіли, що у Севастополі стала ширитись паніка через неспроможність російської ППО захистити свої стратегічні об’єкти, а військові РФ почали масово писати рапорти на відпустку.

В українській розвідці тим часом казали, що знищення нафтобази у Севастополі – це «кара Божа за вбитих українців, зокрема в Умані». Ця кара, як попереджають у ГУР, буде тривалою, тож мешканців Криму закликали триматись подалі від військових об’єктів.

У Силах оборони півдня зауважили, що масштабна пожежа на нафтобазі у Севастополі є підготовкою до українського наступу. Крім того, вона підірвала логістику Чорноморського флоту РФ, тож окупанти будуть змушені забратись у пункти базування в Новоросійську.

Додамо, нещодавно в ЗСУ анонсували сезон «бавовни» в Криму і порадили окупантам звикати до звуків повітряної тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *