ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти переведуть свій флот із Севастополя у Новоросійськ, – Сили оборони півдня

Наталя Дуляба

|

Масштабна пожежа на нафтобазі у Севастополі підірвала логістику Чорноморського флоту РФ, тож окупанти поступово переорієнтовуються на пункти базування в Новоросійську. Про це сказала керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк 30 квітня в ефірі національного телемарафону.

Так, російські окупанти відчувають наближення контрнаступу України, тож розуміють необхідність забрати свій флот із узбережжя Криму. За словами Наталії Гуменюк, ворог уже поступово переорієнтовується на пункти базування у Новоросійську, а масштабна пожежа, яка сталась напередодні на нафтобазі у Севастополі, лише сприятиме цьому процесу.

«Росіяни поступово переорієнтовуються на пункти базування в бік Новоросійська, адже у севастопольських бухтах не відчувають спокою і сталого логістичного забезпечення. Те, що внаслідок пожежі на нафтобазі підірвана логістика ворога – це один з елементів підготовки до потужних і активних дій наших Сил оборони. Про цю підготовчу роботу до широкого наступу ми вже говоримо тривалий час, його всі очікують. І ворог відчуває, що в нього підірвані ресурси, тож починає маневрувати, переорієнтовуватись на ті бази, де ще, можливо, для нього щось ще є», – прокоментувала речниця Сил оборони півдня.

Оскільки ця нафтобаза забезпечувала пальним кораблі Чорноморського флоту РФ, тепер заправляти їх доведеться з території материкової Росії.

Також Наталія Гуменюк додала, що після масштабної пожежі у Севастополі суттєво зріс «рівень тривожності». На дорогах утворились черги із охочих виїхати в Росію, фіксують ажіотаж і серед військових РФ.

«Там дуже великий ступінь тривожності, як самі кажуть росіяни. Дуже широкі потоки автомобілів всіма маршрутами, якими можна виїжджати. Дійсно, навіть серед військових йде активна евакуація своїх родин. Тобто вони відчувають загрозу після бавовни, яка спіткала Севастополь, і навіть намагаються оформляти собі відпустки, аби й самим виїхати за «”порєбрік”», – сказала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, вдосвіта 29 квітня в Севастополі спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі поблизу Козачої бухти. Окупаційна влада заявила про атаку безпілотників, два з них поцілили у резервуари. Пожежі присвоїли найвищий ступінь небезпеки.

В Генштабі розповіли, що у Севастополі стала ширитись паніка через неспроможність російської ППО захистити свої стратегічні об’єкти, а військові РФ почали масово писати рапорти на відпустку.

В українській розвідці тим часом кажуть, що знищення нафтобази у Севастополі – це «кара Божа за вбитих українців, зокрема в Умані». Ця кара, як попереджають у ГУР, буде тривалою, тож мешканців Криму закликали триматись подалі від військових об’єктів.

Додамо, нещодавно в ЗСУ анонсували сезон «бавовни» в Криму і порадили окупантам звикати до звуків повітряної тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *