ОСТАННІ НОВИНИ

Після знищення нафтобази Севастополем почала ширитись паніка, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

В окупованому Севастополі стала ширитись паніка через неспроможність російської ППО захистити свої стратегічні об’єкти, а військові РФ почали масово писати рапорти на відпустку. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 30 квітня.

Так, внаслідок масштабної пожежі 29 квітня на нафтобазі поблизу Козачої бухти було знищено 10 резервуарів із нафтопродуктами загальною ємністю близько 40 тисяч тонн. У зв’язку з цим Севастополем поширились панічні чутки про нездатність російської протиповітряної оборони забезпечити безпеку власних стратегічних об’єктів.

«У свою чергу російські військовослужбовці, відчуваючи початок так званого “гарячого курортного сезону” в тимчасово окупованому Криму, почали писати рапорти на відпустку, в яких вказують місця її проведення на території континентальної Росії», – кажуть у Генштабі.

В українському Генштабі зауважують, що ця нафтобаза забезпечувала пальним кораблі Чорноморського флоту РФ, які завдавали ракетних ударів по мирних українцях та цивільних об’єктах. Водночас за наявною інформацією в результаті пожежі на нафтобазі постраждалих немає.

Нагадаємо, вдосвіта 29 квітня в Севастополі спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі поблизу Козачої бухти. Окупаційна влада заявила про атаку безпілотників, два з них поцілили у резервуари. Пожежі присвоїли найвищий ступінь небезпеки.

В українській розвідці тим часом кажуть, що знищення нафтобази у Севастополі – це «кара Божа за вбитих українців, зокрема в Умані». Ця кара, як попереджають у ГУР, буде тривалою, тож мешканців Криму закликали триматись подалі від військових об’єктів.

Додамо, нещодавно в ЗСУ анонсували сезон «бавовни» в Криму і порадили окупантам звикати до звуків повітряної тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *