ОСТАННІ НОВИНИ

«Платформа трансформації» розширює проєкти підтримки переселенців на п’ять міст

Анна Синітович

|

Громадська організація «Платформа трансформації» розширює свої проєкти для внутрішньо переміщених людей. Окрім Львова, представництва підтримки відкриваються у Стрию, Червонограді, Чернівцях та Ужгороді. Про це Львівському порталу повідомили у ГО «Платформа трансформації».

З перших днів повномасштабного вторгнення у Львові зʼявився проєкт «Школа вихідного дня», в 6 локаціях, а проєкт WorkServiceLviv, який допомагав львів’янам із працевлаштуванням понад 6 років переформатувався в проєкт «WSL для ВПО», який почав допомагати внутрішньо перемішеним родинам не лише із пошуком роботи, а й житла, підтримувати матеріально та психологічно. За понад рік часу повномасштабної війни команда проєкту допомогла сотням родин.

«Коли почалась повномасштабна війна, ми мали чотири локальних проєкти, порадившись із нашими жертводавцями, прийняли рішення перекваліфіковуватись та, окрім місцевих людей в потребі, допомагати ще й тим, хто вимушений втікати від війни опиняється в західній частині України»,  – розповідає керівник ГО «Платформа трансформації» Борис Паїн.

«Школа вихідного дня»  – освітній проєкт для дітей, де команда організації намагається не лише створити безпечне середовище, наповнене дружньою атмосферою, гарними емоціями, але й дбає про академічну успішність дітей.

«Спершу довготривалі карантини, а тепер вже як рік повномасштабної війни позбавили українських дітей можливості здобувати якісну освіту. В малечі спостерігається чимало прогалин з різних предметів. Тож ми подбали про можливість в легкій ігровій формі підтягувати знання з математики. української мови, історії, англійської мови та різноманітних світоглядних предметів. Водночас в  цьому проєкті ми дбаємо за ментальне здоровʼя дітей та розвиваємо мʼякі навички, які так необхідні в сучасному світі», — розповідає психологиня проєктів ГО Інна Кіт.

«WSL для ВПО»  – проєкт із працевлаштування та адаптації людей, котрі через повномасштабну війну були вимушені полишити свої домівки та переїхати у безпечніші міста України.

«В цьому проєкті, ми допомагаємо людям із статусом ВПО знайти роботу, оплачуємо курси перекваліфікації, допомагаємо із житлом та матеріально. Розмір допомоги та її різноманітність залежить від потреб та запитів учасників проєкту і надається індивідуально», – ділиться рекрутерка та тренерка проєктів із працевлаштування Наталя Лаба.

Окрім того, команда започаткувала проєкт із адаптації внутрішньо переміщених людей, де розпочала низку курсів та тренінгів – від вивчення української мови, до знайомства зі Львовом, його історією та культурою. Екскурсії проводить волонтерка організації Тетяна Сукоркіна, жінка має понад 50 років досвіду роботи екскурсоводом і попри свій вік допомагає родинам із адаптацією.

Команда ГО запрошує всіх, хто потребує підтримки, доєднуватись до проєктів як у Львові, так і в регіонах, а також запрошує охочих підтримати діяльність організація, зробити це можна через сайт ГО «Платформа трансформації»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *