ОСТАННІ НОВИНИ

Дзюдоїстам із РФ та Білорусі дозволили виступити на чемпіонаті світу

Наталя Дуляба

|

Міжнародна федерація дзюдо (IJF) підтвердила участь спортсменів з Росії та Білорусі на чемпіонаті світу. Однак на турнір не допустять вісім членів делегації, які були заявлені. Про це пише Суспільне.

Наприкінці квітня IJF оголосила про повернення спортсменів із Росії та Білорусі до змагань. Після цього у заявці на чемпіонат світу з’явилася команда «Індивідуальних нейтральних атлетів», куди увійшли російські та білоруські представники.

У вівторок, 2 травня, Міжнародна федерація дзюдо підтвердила допуск спортсменів з Росії та Білорусі до виступів на чемпіонаті світу. За відповідне рішення проголосував Виконавчий комітет IJF.

Водночас у Міжнародній федерації дзюдо повідомили, що здійснили перевірку списку спортсменів, які подалися для участі на чемпіонаті світу, відповідно до їхнього «місця роботи», а також активності у соціальних мережах щодо провоєнної пропаганди. За результатом перевірки на турнір не допустили вісьмох членів делегації на чемпіонат світу-2023.

Кого саме із членів делегації не допустили на чемпіонат світу, в IJF не повідомили. При цьому у день оголошення заявки на турнір журналісти знайшли сімох спортсменів із заявки «індивідуальних нейтральних атлетів» на офіційному сайті ЦСКА.

Через допуск спортсменів з Росії та Білорусі збірна України була змушена відкликати свою заявку на чемпіонат світу. А перед цим головний тренер команди Віталій Дуброва в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт повідомляв, що Україна бойкотуватиме турніри у разі присутності на ньому російських та білоруських дзюдоїстів.

Додамо, що чемпіонат світу з дзюдо відбудеться з 7 до 13 травня у Досі. Крім медалей, спортсмени боротимуться за здобуття очок, які будуть йти в олімпійський рейтинг, саме він визначатиме відбір на Ігри-2024 у кожній ваговій категорії.

Як повідомляв Львівський портал, Україна вирішила, що її спортсмени будуть бойкотувати ті міжнародні змагання, участь у яких братимуть росіяни чи білоруси.

На початку 2023 року група зі щонайменше з 35 країн заявила, що вимагатиме відсторонення спортсменів з РФ та Білорусі від участі в Олімпійських іграх 2024 року.

Базу російських спортсменів, які підтримали повномасштабний напад РФ на Україну, можна переглянути тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *