ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина підтвердила передачу Україні другої системи ППО IRIS-T

Наталя Дуляба

|

Німеччина підтвердила передачу Україні другої системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Про це йдеться на сайті німецького уряду.

Уряд Німеччини опублікував оновлений список військової допомоги, наданий українській армії. Крім другої системи протиповітряної оборони IRIS-T, там вказані вісім вантажівок Zetros, два автонавантажувачі з висувними контейнерами.

Зазначимо, що першу систему ППО IRIS-T Німеччина доставила в Україну ще в жовтні 2022 року. Невдовзі після цього вона пройшла бойове хрещення.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголошував на ефективності цієї німецької системи, адже вона знищує 9 із 10 ракет, які Росія випускає по Україні.

Загалом Німеччина має надати Україні чотири системи IRIS-T. Крім того, ця країна разом зі США також поставила українським Повітряним силам батарею ЗРК Patriot.

Довідково: ІRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) – інфрачервоні самонавідні ракети. Існують дві версії ракет класу «земля-повітря» для цієї системи: IRIS-T SLS ближнього радіусу дії та IRIS-T SLM середнього радіусу дії.

Система протиповітряної оборони IRIS-T SLM складається з трьох машин: пускової установки на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет, радарної машини і командної машини.

Зенітні ракети можуть вражати цілі на висоті до 20 кілометрів і на відстані до 40 кілометрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *