ОСТАННІ НОВИНИ

Німецька система IRIS-T знищує 9 із 10 ракет, – Шмигаль

Ольга Денисяка

|

Наданий Німеччиною зенітно-ракетний комплекс IRIS-T допомагає ефективно закривати небо над Україною. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на відкритті V українсько-німецького економічного форуму, повідомляє Укрінформ.

«Система IRIS-T є надзвичайно ефективною. Я буду говорити про це і сьогодні, і завтра. Ми, можна так сказати, захищаємо наш повітряний простір завдяки цьому сучасному озброєнню. Воно точно ефективне: 9 із 10 ракет (знищує – ред.), фактично рятує життя українців, вражаючи мішень. Це найвищий показник, який є у того озброєння, яке ми бачили та яким користувалися», – сказав Шмигаль.

За його словами, за останні два тижні росія випустила по Україні понад 300 ракет та дронів, які цілеспрямовано руйнують енергетичну, теплову та водопостачальну інфраструктуру.

«Хочу подякувати федеральному уряду, особисто канцлеру Шольцу за увесь спектр допомоги, який нам надає Німеччина від військової до фінансової, соціальної, гуманітарної», – підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, зенітно-ракетний комплекс IRIS-T вже інтегровано в систему протиповітряної оборони України. 12 жовтня міністр оборони Олексій Резніков поінформував, що IRIS-T вже в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *