ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР закуповує деякі продукти вдвічі дешевше, ніж Міноборони

Ольга Денисяка

|

Головне управління розвідки закуповує деякі продукти за цінами удвічі нижчими, ніж Міноборони. Про це повідомляють Наші гроші із посиланням на закупівельні ціни, оприлюднені на Prozorro.

Повідомляється, що військова частина А1225, що є частиною забезпечення ГУР МО, оприлюднила звіти про закупівлі харчів, обмундирування та автозапчастин на 16 мільйонів гривень. Журналісти порівняли ціни харчів з тими, що містяться у вже «виправлених» та знижених контрактах Міноборони.

Наприклад, гурівці купили мінтай по 69 гривень за кіло, тоді як у Міністерства 120 гривень – це найменша ціна по всіх контрактам, зокрема,і на поставку харчів військовим, що дислоковані у далекому від лінії фронту Києві.

А рис у гурівців навіть дешевший від роздрібних цін магазинів – 26 грн за кіло. А у Міноборони – від 59 грн. Морква в ГУР по 12 гривень, а в Міноборони найдешевша морква – по 28 гривень.

«Що ж, чекаємо хоч якихось публікацій від Міноборони, воно поки що не оприлюднило жодного звіту. Наприклад, буде дуже цікаво дізнатись почім відомство Резнікова купувало і купує під час вторгнення черевики з високими берцями типу В. ГУР купило їх по 2 044 грн», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що з 23 квітня у системі Prozorro стала доступною нова функція – відображення інформації про незбройні оборонні закупівлі. Відтак оборонні замовники та військові частини почали публікувати інформацію про ціни за одиницю у своїх незбройних закупівлях.

Раніше Львівський портал повідомляв, що за збройні контракти Міноборони відповідає Олександр Лієв, який підтримав окупацію Криму.

1 лютого він написав заяву на звільнення, щоб «не шкодити міністру оборони» Олексію Резнікову. Згодом Лієва звільнили з Міноборони.

Детальніше про скандал з закупівлями читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *