ОСТАННІ НОВИНИ

За збройні контракти Міноборони відповідає людина, яка підтримала окупацію Криму

Андрій Котенський

|

За збройні контракти Міноборони України відповідає Олександр Лієв, який блокував доступ ЗСУ до наших маяків, закликав «почути Крим», підтримував «референдум», а відтак і окупацію півострову. Про це повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За словами Віталія Шабуніна, Лієв призначений Міністром оборони Олексійом Резнікковим. Він ще від літа підписує збройні контракти Міноборони.

«Блокував доступ ЗСУ до наших маяків, закликав «почути Крим», підтримував «референдум», а відтак і окупацію півострову. Все це про людину, яку Резніков від літа призначив підписувати ЗБРОЙНІ КОНТРАКТИ Міноборони. Як вам таке?

Знайомтеся – Олександр Лієв. З літа 2022 року призначений т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України. Від Лієва залежить, у кого, за скільки і яку зброю та військову техніку купує Україна.  Також у нього є вся інформацію про іноземні комплектуючі, графік проплат за контрактами, місця розташування виробництв в Україні і терміни поставок», – повідомляє Шабунін.

Хто ж такий Олександр Лієв, якого в період  війни з росією Резніков поставив на посаду головного відповідального за закупівлі зброї?

«Уродженець м. Ухта Республіки Комі РФ, колишній міністр курортів та туризму АР Крим часів Януковича, нагороджений в 2013 році орденом святой Анни Трєтьєй Стєпєні від Глави Російського Імпєраторського Дома Государині Вєлікой Княгіні Марії Владіміровни. «Служу Отечеству!.», – написав у соцмережах міністр АР Крим Лієв.

5 березня 2014 році, за часів окупації Криму росією, Олександр Лієв в інтерв’ю Громадському закликає Київ «почути Крим» і «легалізувати референдум» за його статус», – повідомив глава ЦПК.

«Вибор между западом і востоком – конечно ми мєнтально рускіє», – зізнається Лієв, а потім вільно йде в приміщення уряду Криму, який на той час вже контролювався російськими військовими.

Також Шабунін нагадав, що у січні 2006 року Лієв координував виставлення пікетів та блокпостів біля маяків, які за розподілом Чорноморського флоту CРCР мали відійти Україні, але незаконно утримувалися флотом РФ. Проросійські активісти протидіяли українським військовим морякам, які намагалися увійти на територію маяків у Великій Ялті, Феодосії  і поблизу Генічеська. Більше читайте тут: «Хто відповідає за закупівлі зброї в Міноборони Резнікова».

Журналістка Яніна Соколова також оприлюднила свій репортаж про те, «Що ментально рускій» Лієв робить у закупівлях в Міноборони?».

Нардепка Мар’яна Безугла повідомила, що рекомендувала міністру оборони Олексію Резнікову звільнити Лієва ще кілька місяців тому.

Народний депутат України 7-8 скликань, засновник благодійногофонду «Гуманітарні ініціативи», Ігор Васюник переконаний, що після чергового скандалу довкола Міноборони, міністр Резніков повинен піти у відставку.

«Лієва нав’язали Резнікову, але це не знімає з нього відповідальності. Очистити своє ім’я міністр оборони може назвавши прізвища, хто «рекомендував» Лієва і…подати у відставку… Це буде відповідально», – переконаний він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *