ОСТАННІ НОВИНИ

У Prozorro з’являться звітності про незбройні оборонні закупівлі

Ольга Денисяка

|

З 23 квітня у системі Prozorro стала доступною нова функція – відображення інформації про незбройні оборонні закупівлі. Про це повідомили у пресслужбі міністерства економіки.

Так, оборонні замовники та військові частини почнуть публікуватимуть інформацію про ціни за одиницю у своїх незбройних закупівлях.

За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, оборонні замовники звітуватимуть саме про незбройні закупівлі (харчування, речове майно, пальне тощо) від 200 тис. грн для товарів і послуг, і 1,5 млн грн – робіт. Звіти міститимуть обмежену кількість інформації – назву замовника, предмет закупівлі та ціну за одиницю.

У випадку закупівель послуг з харчування замовникам необхідно буде прозвітувати про ціну за одиницю кожного продукту, що входить до цієї послуги. Для цього вони зможуть завантажити в систему Prozorro файл з відповідними розрахунками.

«Повернення прозорості в оборонні закупівлі — це лише перший крок. Наразі ми працюємо над створенням нової процедури рамкових угод для потреб оборони, завдяки якій оборонці зможуть проводити конкурентні відбори постачальників через систему Prozorro, і при цьому не публікувати чутливу інформацію в систему», – додала Бігун.

Директора ДП «Прозорро» Микола Ткаченко підкреслив, що оборонні замовники можуть не публікувати дані про загальну суму та обсяги закупівель, місця доставки, найменування постачальника.

Раніше Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал повідомляв, що за збройні контракти Міноборони відповідає Олександр Лієв, який підтримав окупацію Криму.

1 лютого він написав заяву на звільнення, щоб «не шкодити міністру оборони» Олексію Резнікову. Згодом Лієва звільнили з Міноборони.

Детальніше про скандал з закупівлями читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *