ОСТАННІ НОВИНИ

Україна готується піти в контрнаступ у травні, – NYT

Ольга Денисяка

|

За словами американських офіційних осіб, Україна розпочне контрнаступ у травні. Про це повідомляє The New York Times,пише Українська правда.

«За словами американських офіційних осіб, Україна готується розпочати контрнаступ проти російських військ вже наступного місяця, незважаючи на величезні ризики. Без рішучої перемоги підтримка України з боку Заходу може ослабнути, і Київ може опинитися під зростаючим тиском, щоб розпочати серйозні переговори з метою припинення або заморожування конфлікту», – йдеться в повідомленні.

У статті вказується, що американські союзники і союзники по НАТО надали Україні велику кількість артилерії і боєприпасів для майбутньої битви, і сподіваються, що цих поставок вистачить надовго.

Зазначається, що хоча Україна не поділилася з американськими офіційними особами деталями свого оперативного плану, операція, ймовірно, розгорнеться на півдні країни, в тому числі вздовж українського узбережжя Азовського моря, поблизу анексованого Росією Криму.

Також у статті згадується, що українські офіційні особи ставлять за мету прорвати укопану російську оборону і створити широкомасштабний колапс в російській армії. Водночас американські офіційні особи оцінюють, що навряд чи наступ призведе до кардинальної зміни динаміки на користь України.

Водночас заступниця міністра оборони України Ганна Маляр скептично ставиться до подібних сценаріїв. 

«Численні сценарії контрнаступу, які зараз оприлюднюються, можна буде покласти в основу сюжетів кіно. Але то все не про нашу історію. Нашу ми напишемо самі», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше про контрнаступ говорив і президент Володимир Зеленський, і міністр оборони Олексій Резніков, і  прем’єр Денис Шмигаль. Навіть у Пентагоні казали про контрнаступ України навесні і оцінювали, що шанс на успіх є «дуже хороший».

Втім зважаючи на масив інформації на цю делікатну тему в Міноборони України закликали дотримуватись тиші та не заважати військовим працювати.

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов стверджував, що Україна має низку варіантів контрнаступу, проте рішення про його початок будуть ухвалювати в останній момент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *