ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни перейшли в позиційну оборону, наступ йде у кількох точках, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти практично повсюди перейшли до позиційної оборони. Серед гарячих точок фронту, де ще тривають спроби наступу, є Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю РБК-Україна.

«Вони (росіяни, – ред.) повністю перейшли всюди в позиційну оборону. Єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби (наступу, – ред.) – це спроба в місті Бахмут, це спроба охопити з півночі місто Авдіївка, локальні бойові дії в місті Мар’їнка. І в Авдіївці, і в Мар’їнці ідентична тактика, як і в Бахмуті – просто намагання стерти населений пункт з лиця землі, як то кажуть. Щодо боїв у лісництві в районі Луганської області ми вже зовсім знижуємось до тактичного рівня», – розповів він.

За словами Кирила Буданова, Бахмут є чи не єдиним місцем на фронті, де російські окупанти мають певний тактичний успіх. Хоч отримують вони його величезними втратами, пропаганда демонструє ці тактичні успіхи як значну перемогу.

Говорячи про невдалі спроби військ РФ наступати на Вугледар, очільник ГУР назвав їх «показовою історією» і щодо командування, і щодо самих результатів. На запитання, чи є ознаки того, що росіяни можуть готувати нову наступальну операцію на Вугледар, він фактично не відповів, але запевнив, що загрози захоплення міста немає.

«Ви намагаєтесь влізти у військові справи, а це буде трохи зайвим. Чи є там (у Вугледарі, – ред.) велика загроза захоплення міста? Ні, немає. А подробиці давайте з вами упустимо», – додав Кирило Буданов.

Як повідомляв Львівський портал, через інтенсивні ворожі обстріли в Авдіївці майже не залишилось вцілілих будинків. Рівень знищення житлового фонду на той момент оцінювали у 80%.

У Бахмуті росіяни теж перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію. Як виглядає Бахмут зараз, дивіться за цим посиланням.

Щодо Вугледара, то в ЗСУ вважають, що рашисти тут найближчим часом можуть розпочати штурмові дії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *