ОСТАННІ НОВИНИ

В Авдіївці не залишилося вцілілих будинків

Анастасія Диняк

|

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що інфраструктура міста повністю знищена, а житловий фонд зруйновано на 80%. Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Інфраструктура розбита повністю – не працює нічого. Житловий фонд більш ніж на 80% зруйнований – це те, що вже неможливо відновити, відремонтувати, а лише зносити і заново будувати. Наразі жодного вцілілого будинку. У місті, напевно, ще з літа немає жодної вцілілої будівлі. А загалом у нас було 149 багатоповерхових і близько чотирьох тисяч приватних будинків», – зазначив Барабаш.

Він додав, що зимою місцеві мешканці вимушені були опалювали свої будинки за допомогою печей-буржуйок, яких «дуже багато надали і волонтери, і держава», а також коштом субвенції з держбюджету було закуплено паливо для буржуйок.

Нагадаємо, 22 березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Станом на 27 березня через інтенсивні ракетні обстріли з Авдіївки вирішили евакуювати працівників комунальних підприємств. Також у місті збираються вимкнути мобільний зв’язок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *