ОСТАННІ НОВИНИ

Для захисту неба треба чимало ракет, сподіваємось на поповнення, – речник Повітряних Сил

Наталя Дуляба

|

Україна потребує не тільки більше зенітно-ракетних комплексів, але й ракет до них, адже протягом осені-зими витратила чимало їх для відбиття масованих російських атак. Про це 20 квітня в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Ми очікуємо від наших партнерів збільшення поставок не лише самих комплексів, а й ракет. Тому що видатки ракет доволі серйозні – восени і взимку ворог атакував нашу інфраструктуру. Якщо брати дрони-камікадзе і ракети, то по 750 тільки знищено нашою ППО, тобто це 1500 повітряних цілей. За всю ж війну – ще 600 одиниць пілотованої техніки (літаки, гелікоптери) та як мінімум 1500 БПЛА знищено нашими Силами оборони.

Тож маємо потужне застосування ракет і воно, відповідно, потребує потужного наповнення. Сподіватимемося, що черговий “Рамштайн” дасть нам хороші результати і принесе гарні новини», – відзначив Юрій Ігнат.

Водночас речник Повітряних Сил додав, що зважаючи на площу України, то їй потрібна значна кількість зенітно-ракетних комплексів, аби максимально захистити небо. При цьому у перспективі потрібно буде й замінити старі радянські системи ППО та авіацію.

«Сьогодні нам приходять ЗРК Iris-T, Nasams і Patriot. Чекаємо ще на Samp-T. Це комплекси, які в подальшому можуть стати основою протиповітряної оборони», – сказав Юрій Ігнат.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що Україна вже отримала ЗРК Patriot від Нідерландів та США, дещо раніше надійшли ці комплекси і від Німеччини.

Напередодні одинадцятого засідання у форматі «Рамштайн», яке відбудеться 21 квітня, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що пріоритет України – побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший час.

При цьому видання Financial Times з посиланням на власні джерела писало, що 21 квітня Київ на «Рамштайні» проситиме союзників поповнити запаси боєприпасів для систем ППО, що зменшуються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *