ОСТАННІ НОВИНИ

Із полону повернулись ще 100 українських захисників

Наталя Дуляба

|

Україна повернула з полону ще 100 своїх захисників. Майже половина з них має важкі поранення, хвороби або зазнала катувань. Про це Львівському порталу повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

За результатами чергового обміну військовополоненими 10 квітня додому повернулися 80 захисників та 20 захисниць України. Серед них є дев’ятеро офіцерів, решта – представники рядового та сержантського складу.

Цього разу вдалося визволити 24 нацгвардійців, 22 прикордонника, 22 представника Військово-морських сил, 21 військовослужбовця Збройних сил України та 11 бійців тероборони.

Всі ці військові брали участь у боях на херсонському, харківському, донецькому, київському, запорізькому та сумському напрямках. Серед них є оборонці Маріуполя, Бахмута та Гостомеля, а також захисники Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС.

Майже половина зі звільнених полонених має важкі поранення, хвороби або зазнала катувань. Наймолодшому військовослужбовцю, який повернувся додому, лише 19 років.

Нагадаємо, від початку широкомасштабного вторгнення РФ з ворожого полону звільнили вже 2005 українців. Останній обмін відбувся 3 квітня, тоді додому повернули десятьох захисників України і двох цивільних.

Додамо, обміном військовополонених займається українська розвідка. При цьому відомстві також діє Координаційний штаб поводження з питань поводження з військовополоненими. Він надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць, які потрапили в полон або зникли безвісти.

Після звільнення з полону Україна надає своїм громадянам всю необхідну медичну допомогу та виплачує одноразову матеріальну допомогу.

Детальну інструкцію про те, що робити, якщо ваша близька людина, яка служить у ЗСУ, потрапила в полон або зникла безвісти, читайте за цим посиланням. Також в Україні запустили чат-бот, за допомогою якого можна оперативно отримати інформацію про зниклих і військовополонених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Андрій Єрмак, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *