ОСТАННІ НОВИНИ

Глава МВС Німеччини пригрозила відмовою у в'їзді російським спортсменам

Андрій Котенський

|

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер погрожує заборонити російським спортсменам в’їзд до країни, якщо Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустить їх до змагань. Про це вона сказала в інтерв’ю газетам медіа-групи Funke, повідомляє Європейська правда.

«Країни, в яких відбуваються великі спортивні події, не безсилі. Вони можуть контролювати, чи можуть росіяни брати участь у них, видаючи візи. Якщо ми організовуємо міжнародні змагання в Німеччині, то ми можемо діяти відповідним чином. Тут ми завжди будемо діяти з чіткою позицією», – заявила Фезер.

Відкриття міжнародних змагань для спортсменів з Росії було б «ляпасом українським спортсменам», підкреслює Фезер.

«Пропонувати палію війни Путіну пропагандистську сцену означало б зрадити всі цінності спорту», – сказала міністр.

Як відомо, Україна бойкотуватиме змагання, де будуть представлені атлети з Росії і Бірорусі.

Як повідомляв Львівський портал раніше, незважаючи на початок війни Росії проти України, чим РФ та Білорусь порушили «Олімпійське перемир’я», Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив за допуск російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться в Азії. Таке рішення прийнято на пропозицію Олімпійської ради Азії.

Водночас Європарламент засудив рішення МОК про допуск російських спортсменів до Олімпіади.

Спеціальна доповідачка ООН та експертка в галузі культурних прав та сучасних форм расової дискримінації та ксенофобії Александра Ксантакі заявила, що російські і білоруські спортсмени, які порушили «Олімпійське перемиря», мають повернутися на Олімпійські ігри в Парижі-2024 року. Вона переконана, що мають право змагатися навіть ті спортсмени, які могли брати безпосередню участь у вторгненні в Україну.

У лютому група щонайменше з 35 країн, зокрема США, Німеччина, Франція, Велика Британія і Японія, заявили що вимагатимуть відсторонення спортсменів з РФ та Білорусі від участі в Олімпійських іграх 2024 року.

Базу російських спортсменів, які підтримали повномасштабний напад РФ на Україну можна переглянути тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *