ОСТАННІ НОВИНИ

У Португалії розформували прикордонну службу, причетну до вбивства українця

Андрій Котенський

|

Уряд Португалії в четвер схвалив остаточне розформування Служби у справах іноземців і кордонів (SEF), яка була причетна до низки скандалів, зокрема смертельного побиття українця три роки тому. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на португальський мовник RTP.

Замість SEF у Португалії з’явиться Агентство у справах меншин, міграції та притулку (APMMA), яке об’єднає функції прикордонної служби та Вищої комісії з питань міграції.

APMMA буде формуватись протягом наступних шести місяців. За цей час до її складу візьмуть 680 з близько 900 співробітників SEF, після чого ще мінімум рік ті, хто не отримав роботи, допомагатиме у здійсненні прикордонного контролю.

Рішення про реструктуризацію SEF було схвалене парламентом Португалії в листопаді 2021 року, після чого двічі відкладалося.

На тлі ліквідації служби її працівники планували оголосити п’ятиденний страйк, та після переговорів із урядом вирішили відкласти його.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в березні 2020 року в аеропорту Лісабона інспектори міграційної служби вбили українця. Закатований португальськими офіцерами українець виявився житель Львівщини Ігор Гоменюк. Чоловік в’їхав у Португалію для підписання контракту на роботу будівельником у Бельгії.

Цей інцидент викликав скандал у Португалії, внаслідок чого у відставку пішов глава міграційної служби країни. Це також призвело до реорганізації відомства.

Трьох офіцерів SEF, причетних до інциденту, згодом затримали та висунули їм звинувачення у вбивстві. У 2021 році їх засудили від семи до дев’яти років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *