ОСТАННІ НОВИНИ

У Португалії засудили інспекторів, які до смерті побили мешканця Львівщини в аеропорту Лісабона

Вероніка Рой

|

У понеділок, 10 травня, суд у Португалії засудив трьох інспекторів міграційної служби країни до ув’язнення терміном від семи до дев’яти років за вбивство жителя Львівщини Ігоря Гоменюка після затримання в аеропорту Лісабона. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство AP.

Трьох інспекторів визнали винними у завданні тяжких тілесних ушкоджень під час допиту, що призвело до смерті 40-річного українця. Двоє з чоловіків отримали по дев’ять років ув’язнення, ще один – сім років.

«Смерть Ігоря Гоменюка стала прямим наслідком поведінки підсудних, які були зобов’язані діяти інакше», – цитує слова судді агентство AFP.

Суд у Лісабоні визнав, що інспектори били ногами та кийками чоловіка, який був у цей момент у наручниках, зламавши таким чином його ребра. Це своєю чергою спричинило його смерть від удушення.

Житель Львівщини, який став жертвою інспекторів, намагався потрапити в країну без чинної візи у березні 2020 року. Чоловіка затримали після того, як він відмовився сісти на літак для повернення в Україну.

Португальський уряд минулого року був змушений заплатити родині українця понад 700 тисяч євро компенсації, зазначає AP. У загиблого в Україні залишилася дружина та двоє дітей.

Цей інцидент викликав скандал у Португалії, внаслідок чого у відставку пішов глава міграційної служби країни. Це також призвело до реорганізації відомства.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у аеропорту Лісабона інспектори міграційної служби вбили українця. Закатований португальськими офіцерами українець виявився житель Львівщини. Чоловік в’їхав у Португалію для підписання контракту на роботу будівельником у Бельгії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *