ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські спортсмени закликали бойкотувати росіян на міжнародних змаганнях

Ольга Денисяка

|

6 квітня – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Щороку у цей день спортсмени з усього світу долучалися до акції #whitecard та демонстрували білу картку в знак солідарності ідеалам спорту. Львівські спортсмени в цей день вирішили вкотре закликати всю спортивну спільноту бойкотувати участь росіян у міжнародних спортивних змаганнях. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

 Як зазначають в управлінні спорту Львова, в ідеалах спорту точно немає війни.  Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру має символізувати єдність та солідарність у світі спорту, але минулий рік чітко показав, що росія знецінила усі принципи.

«Наших людей вбивають, наші міста знищують, наш спорт заганяють у підвали та змушують жити від тривоги до тривоги. Саме через це участь російських спортсменів на міжнародних змаганнях є привілеєм та великою відповідальністю. Сьогодні ми також демонструємо білий аркуш та закликаємо #BoycottrussianSport», – наголосив керівник управління спорту Львова Антон Нікулін у відеозверненні.

Також у відеозаклику взяли участь:

·   Андрій Демчук – чемпіон літніх Паралімпійських ігор з фехтування

·   Олена Старікова – срібна призерка літніх Олімпійських ігор з велосипедного спорту

·   Олена Стецьків – триразова учасниця зимових Олімпійських ігор зі санного спорту

·   Оксана Лівач – видатна українська борчиня вільного стилю, призерка чемпіонатів світу

·   Юлія Ткач – триразова чемпіонка Європи з вільної боротьби

·   Катерина Крива – одна з найкращих каратисток в Україні, чемпіонка Європи

·   Віталій Вергелес – веслувальник-каноїст, чемпіон та призер чемпіонатів світу

·   Сергій Макаревич – віце-чемпіон світу зі стрільби з лука

·   Орися Дем’янюк – багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики

·   Данило Стасюк – бронзовий призер чемпіонату світу з вільної боротьби серед молоді

·   Анна Максименко – срібна призерка кадетського чемпіонату світу з фехтування.

Як відомо, Україна бойкотуватиме змагання, де будуть представлені атлети з Росії і Бірорусі.

Як повідомляв Львівський портал раніше, незважаючи на початок війни Росії проти України, чим РФ та Білорусь порушили «Олімпійське перемир’я», Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив за допуск російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться в Азії. Таке рішення прийнято на пропозицію Олімпійської ради Азії.

Водночас Європарламент засудив рішення МОК про допуск російських спортсменів до Олімпіади.

Спеціальна доповідачка ООН та експертка в галузі культурних прав та сучасних форм расової дискримінації та ксенофобії Александра Ксантакі заявила, що російські і білоруські спортсмени, які порушили «Олімпійське перемиря», мають повернутися на Олімпійські ігри в Парижі-2024 року. Вона переконана, що мають право змагатися навіть ті спортсмени, які могли брати безпосередню участь у вторгненні в Україну.

У лютому група щонайменше з 35 країн, зокрема США, Німеччина, Франція, Велика Британія і Японія, заявили що вимагатимуть відсторонення спортсменів з РФ та Білорусі від участі в Олімпійських іграх 2024 року.

Базу російських спортсменів, які підтримали повномасштабний напад РФ на Україну можна переглянути тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *