ОСТАННІ НОВИНИ

Дуда розповів, скільки МіГів Польща дає Україні

Наталя Дуляба

|

Польща підготувала до передачі Україні вісім винищувачів МіГ-29, втім найближчим часом українська авіація може поповнитися ще шістьма такими літаками. Про це 5 квітня сказав президент Польщі Анджей Дуда у Варшаві на спільній пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським, пише Європейська правда.

Дуда повідомив, що чотири винищувачі ЗСУ передали останніми місяцями, ще чотири передають зараз, тобто загалом йдеться про вісім МіГ-29.

«Ми готові, я говорив про це з президентом, передати ще шість, які зараз готують для цього. Ми припускаємо, що вони можуть бути передані досить скоро», – сказав Дуда.

Він також додав, що у Польщі ще залишаються МіГи, які пройшли модернізацію і зараз адаптовані до стандартів НАТО, передусім у плані зв’язку й питань, пов’язаних з можливістю виконувати, наприклад, місію повітряного патрулювання в межах Північноатлантичного альянсу.

«Ці МіГи нам ще знадобляться, але на цей момент вони будуть розбавлені новими літаками, які надійдуть у наше розпорядження… Я вважаю, що в майбутньому ми зможемо передати весь наш парк літаків МіГ-29, який залишився, якщо це буде необхідно. Щодо передачі потрібна буде згода союзників, в першу чергу США», – додав польський президент.

Як повідомляв Львівський портал, ще в середині лютого Польща заявила, що розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів МіГ-29, втім про кількість не уточняли.

Згодом стало відомо, що українській армії Польща дасть чотири МіГи-29, а решту ще обслуговують і готують. Перші винищувачі МіГ-29 Польща надала Україні на початку квітня.

Також Словаччина віддасть Україні 13 своїх МіГів-29. Перші літаки прилетіли наприкінці березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *