ОСТАННІ НОВИНИ

Польща передала Україні перші МіГ-29

Ольга Денисяка

|

Польща завершила передачу перших винищувачів МіГ-29 Україні. Про це в ефірі повідомив голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

«Декілька МіГ-29 вже доправлено до України, вони вже допомагають Україні у захисті країни… За моєю інформацією, цей процес передачі першої частини (літаків – ред.) вже завершився», – сказав Пшидач.

Він зазначив, що під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського 5 квітня до Польщі, «без сумніву, українська сторона проситиме про подальшу підтримку».

За словами Пшидача, Варшава віддає Києву пострадянські МіГ-29, «які й так мали ремонтуватися у перспективі 2-3 роки». Натомість на їх місце Польща закуповує сучасні американські F-35 та іншу новітню техніку та озброєння.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів МіГ-29 та приєднається до коаліції щодо надання Україні винищувачів F-16, якщо така буде.

Разом із тим відомо, що компанія-виробник F-16 заявила, що надасть винищувачі тим країнам, які віддадуть свої літаки Україні.

Надати українським військовим сучасні винищувачі закликала президентка Європарламенту Роберта Метсола, а потім і сам Європейський парламент ухвалив відповідну резолюцію.

У США наразі відкидають можливість передачі Україні F-16. А Франція навпаки каже, що не виключає поставки винищувачів Україні, але не уточняє, яких саме.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *