ОСТАННІ НОВИНИ

Словаччина передасть Україні 13 винищувачів МіГ-29

Анастасія Диняк

|

17 березня прем’єр-міністр Едуард Гегер заявив, що на позачерговому онлайн-засіданні уряд Словаччини ухвалив рішення надання Україні 13 винищувачів МіГ-29. Про це пише Українська правда.

Так, за словами Гегера, уряд Словаччини одноголосно ухвалив угоду про передачу Україні винищувачів МіГ-29 та надання літаків спільно з Польщею.

«Уряд одноголосно схвалив міжнародну угоду, на підставі якої було прийнято рішення про надання Україні МіГів і частини системи ППО “Куб”», – зазначив прем’єр.

За літаки Словаччина отримає компенсацію у розмірі 900 мільйонів євро. Гегер додав, що літаки використовуватимуться для захисту українців, а не для нападу.

Винищувачі досі перебувають у Словаччині, міністр оборони Надь не повідомив на брифінгу, коли їх передадуть Україні.

Нагадаємо, раніше тимчасовий міністр оборони Ярослав Надь заявив, що уряд Словаччини розглядає можливість передати Україні літаки МіГ-29, однак наразі це питання не вирішилося.

Як повідомляв Львівський портал раніше, у Польщі заявили, що Україна може отримати обіцяні винищувачі МіГ-29 вже протягом наступних 4-6 тижнів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *