ЗСУ провели успішну операцію біля Бахмута, – розвідка

Анастасія Диняк

|

Українським військовим вдалося відтіснити найманців ПВК «Вагнер» від однієї з ліній постачання Бахмута на Донеччині. Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

Так, за даними розвідки, у Бахмуті тривають бої, одним з ключових досягнень українських бійців стало відтіснення вагнерівців від дороги 0506, що з’єднує Часів Яр та Хромове.

Ця другорядна сільська дорога стала критично важливою лінією постачання для Сил оборони України. До цього російські найманці займали позиції у кількох сотнях метрів від неї.

Окрім того, британські розвідники спростували заяви РФ про захоплення заводського комплексу «Азом» на північ від центру Бахмута. За їхніми даними, там і досі ведуться бої, як і протягом останніх двох тижнів.

«Оскільки “Вагнер” підтвердив, що відпустив щонайменше 5000 бойовиків, набраних з ув’язнених (які відвоювали встановлений термін – ред.), нестача особового складу, ймовірно, перешкоджає російським наступальним зусиллям у цьому секторі», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, 22 березня британська розвідка заявила, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

Того ж дня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський анонсував, що ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог у Бахмуті видихається. Він також додав, що наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто, українські захисники продовжують тримати оборону і завдавати росіянам значних втрат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *