Україна здатна утримати Бахмут. Це стане переломним моментом у війні, – Межевікін

Анастасія Диняк

|

Командир зведеної тактичної групи «Адам» полковник Євген Межевікін упевнений, що Україна здатна утримати Бахмут та відтіснити російських окупантів, і саме це стане переломним моментом у війні. Про це пише The New York Times.

Так, за словами Межевікіна, якщо українці утримають свої нещодавно здобуті позиції, то бої під Бахмутом, ймовірно, стануть переломним моментом у війні. Він додав, що це не лише дозволить зупинити росіян, а й дасть змогу підготуватися до удару у відповідь.

Полковник також зазначив, що наразі неминуча загроза оточення Бахмута минула, адже російські окупанти вичерпали свої ресурси та сповільнилися.

«Щільність атак зменшилася в кілька разів. Якщо раніше вони могли наступати на всіх напрямках одночасно і групами не менше 20, 30 чи 40 осіб, то зараз це поступово сходить нанівець», – сказав він.

Межевікін наголосив, що оборонці Бахмута затримують противника для нових українських штурмових бригад, які вже закінчують підготовку, і незабаром почнуть вибивати росіян з міста.

За даними військового, найгірша ситуація для росіян на північному та південному флангах міста, адже там вони зіштовхнулися з найбільш мотивованими українськими підрозділами.

«Коли вони намагаються посилити свої підрозділи, провести ротацію, їх знищують на самому початку», – зауважив він.

Натомість центр Бахмута залишається гарячою точкою, де окупанти атакують зі значною силою, адже «все, що їм залишається, це намагатися просуватися через місто, тому що будівлі захищають їх від вогню».

Противник намагається просуватися, використовуючи важку артилерію і повітряні бомбардування. Це призвело до втрат у деяких українських підрозділів і змусило провести ротацію або підкріпитися за рахунок інших підрозділів.

Межевікін додав, що регулярні частини російської армії тікають, тому «з ними легше воювати», тоді як найманці ПВК «Вагнер» бояться відступати через погрози.

«Вони бояться здаватися і залишати позиції. Вони вважають за краще померти тут», – пояснив він.

Нагадаємо, 22 березня британська розвідка заявила, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

Того ж дня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський анонсував, що ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог у Бахмуті видихається. Він також додав, що наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто, українські захисники продовжують тримати оборону і завдавати росіянам значних втрат.

Наприкінці березня ЗСУ провели успішну операцію біля Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *