ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство Татарського може бути попередженням Пригожину за критику Кремля, – ISW

Наталя Дуляба

|

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські посадовці і пропагандисти поспішили звинуватити Україну у вбивстві «воєнкора» Владлена Татарського (справжнє ім’я – Максим Фомін), хоча до його ліквідації можуть бути причетні сили всередині РФ. Про це пише Українська правда.

Аналітики наводять слова засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, який заявив, що не став би звинувачувати «київський режим» у смерті Владлена Татарського та доньки Олександра Дугіна Дарини, яка внаслідок вибуху загинула у серпні біля Москви.

«Вбивство Татарського в барі Пригожина, ймовірно, є частиною більш загальної тенденції до ескалації внутрішньоросійських конфліктів за участю Пригожина і “Вагнера”», – йдеться у звіті ISW.

Експерти вважають, що вбивство пропагандиста, «ймовірно, було попередженням Пригожину, який дедалі більше ставив під сумнів головні пропагандистські тези Кремля про війну в Україні та навіть туманно натякав на інтерес до посади російського президента у ролі конкурента Путіну або його наступника».

В Інституті вивчення війни також вважають, що російська влада, ймовірно, має намір використати вбивство Фоміна, щоб посилити самоцензуру серед представників російського громадянського суспільства, які ставлять під сумнів успіхи РФ у війні проти України.

«Це вбивство поглиблює розкол у середовищі російських військових блогерів, що може зіграти на руку бажанню Кремля зміцнити контроль над інформаційним простором», – припустили в ISW.

Як повідомляв Львівський портал, 2 квітня у центрі Петербурга стався вибух у кафе, яке раніше належало засновнику ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину. Там загинув «воєнкор» Владлен Татарський (Максим Фомін), ще 30 осіб отримали поранення.

За попередніми даними, в закладі вибухнула статуетка, яку Татарському подарувала відвідувачка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *