ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський закликає реформувати Радбез ООН, де головуватиме Росія

Андрій Котенський

|

Головування держави-терориста в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй – це повне банкрутство ООН, а відтак немає причини зупиняти реформу глобальних інституцій, зокрема Радбезу ООН. Про це під час вечірнього звернення повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський наголошує на необхідності реформування Ради безпеки ООН, де почала головувати Росія.

«На жаль, ми маємо абсурдну і деструктивну новину. Сьогодні держава-терорист почала головувати в Раді Безпеки ООН. Вчора російська армія вбила ще одну українську дитину – пʼятимісячного хлопчика, його звали Данило. З Авдіївки, на Донбасі, разом із бабусею, а батьки поранені. Російська артилерія… Один із сотень артилерійських обстрілів, які держава-терорист здійснює щодобово. І при цьому Росія головує в Радбезі ООН. Складно уявити щось таке, що більше доводить повне банкрутство таких інституцій», – повідомив Володимир Зеленський.

За його словами, рашисти в Україні вбивають людей і не мали права бути допущені до головування на Раді Безпеки ООН. Якщо подібне відбувається то Організації Об’єднаних Націй явно потрібна реформа.

«Немає такої форми терору, який ще не був би здійснений Росією. І не буде такої причини, яка зупинить реформу глобальних інституцій, зокрема Радбезу ООН. Реформу, яка очевидно назріла – щоб держава-терорист і будь-яка інша держава, яка хоче бути терористом, не могла зруйнувати мир. Терористи повинні програти, повинні відповідати за терор, а не головувати будь-де», – наголосив Президент України.

Він також повідомив, що у межах ОБСЄ почалася робота над першим окремим міжнародним звітом, що буде присвячений насильницькій депортації Росією українських дітей та спробам асиміляції наших дітей.

«Цей злочин Росії – один із найбільш цинічних та антилюдських злочинів нашого часу. Росія скоює його системно й прораховано, на державному рівні. Системною буде й відповідальність за нього. Відповідальність Росії як держави та всіх, хто причетний – зазначив Зеленський.

Президент України також висловив подяку всім, хто допомагає Україні. Хто захищає міжнародний порядок, заснований на правилах, а також тим, хто рятує й допомагає рятувати наших людей після поранень від російських обстрілів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що терористична Росія очолила Радбез ООН.

ООН – глобальна міжнародна організація, заснована 1945 року, яка мала б працювати над зміцненням миру й міжнародної безпеки… Росія ж постійно блокує рішення щодо своєї війни в Україні.

Раніше Україна, а також Естонія, Латвія та Литва виступили проти російського головування в Раді Безпеки ООН.

Як відомо парламентська асамблея НАТО визнала Російську Федерацію та її режим державою-терористом. Також визнав Росію державою-спонсором тероризму Європарламент.

Також рішення про визнання Росії і її чинного політичного режиму терористичним уже прийняли ЧехіяЕстонія, Латвія, Польща та Словаччина.

17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *