ОСТАННІ НОВИНИ

На гастролях «Дударик» зібрав 200 тисяч на дрони для ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Під час гастролей містами Польщі та Латвії чоловіча хорова капела «Дударик» зібрала 200 тисяч гривень на купівлю дронів для українських військових. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, «Дударик» провів тиждень на гастролях у Варшаві (Польща), Ризі, Даугавпілсі, Єкабпілсі та Саулкрастах (Латвія). Під час концертів хористи зібрали 200 тисяч гривень на підтримку ЗСУ.

Всі кошти використають на закупівлю розвідувальних дронів. Першими забезпечать львівську «вісімдесятку».

Концертний тур допомогли львів’янам організувати членкиня Спілки диригентів Латвії та керівниця хору «Jasmīnas koris» Agita Ikauniece Rimšēviča, спілка диригентів Латвії, департамент культури (Рига), мери міст та директори закладів культури Риги, Даугавпілса, Єкабпілса та Саулкрастів, культурна асоціація Північної Риги.

Додамо, що Львівська національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик» регулярно проводить концерти на підтримку українського війська. Торік влітку хористи влаштовували недільні концерти у Парку культури, а під час благодійного туру у Латвії зібрали 250 тисяч гривень на ЗСУ.

Також «Дударик» періодично виступає з концертами на підтримку окремих бригад та їхніх потреб. Наприклад, музиканти назбирали на дрон для 24 бригади, мікроавтобус для 80 бригади, екскаватор для 103 бригади тероборони.

Крім цього, хорова капела запустила спеціальний проєкт, у межах якого щочетверга виконує пісні, які росіяни вкрали в українців. Вони доступні на YouTube і на сторінках «Дударика» у соцмережах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *