ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина позбулася ще одного пам’ятника радянській армії

Наталя Дуляба

|

У селі Попівці Золочівського району демонтували пам’ятник радянському солдату. Про це Львівському порталу повідомили в громадській ініціативі «Декомунізація Львівщини».

Село Попівці розташоване на межі з Тернопільською областю і входить у Підкамінську громаду. Тут досі стояв пам’ятник радянському солдату. Він підлягає декомунізації, відтак момент нарешті демонтували. Для цього було ухвалене відповідне рішення на сесії сільради.

Зазначимо, загалом на Львівщині досі стоять майже дві сотні радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову працює робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

Попередньо відомо, що пам’ятники, монументи й інші скульптури планують демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, триває обговорення. До прикладу, громада на Червоноградщині вже вирішила знести монумент, зведений у 1969 році, а останки військових під ним перепоховати.

Нагадаємо, протягом останнього місяця на Львівщині знесли вже чотири пам’ятники радянській армії: на трасі біля Старого Села, у селах Сулятичі та Зарічне, а також у Меденичах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Декомунізація Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *