ОСТАННІ НОВИНИ

У Меденичах демонтували пам'ятник радянському солдату

Наталя Дуляба

|

В смт Меденичі Дрогобицького району знесли монумент радянському солдату на так званій «братській могилі». Невдовзі тут проведуть благоустрій встановлять хрест. Про це Львівському порталу повідомили у Меденицькій селищній раді.

Йдеться про пам’ятник «Братська могила радянських воїнів». Його вирішили демонтувати, відповідні рішення ухвалила Меденицька селищна рада і спеціальна місцева комісія із завершення декомунізації та деколонізації.

Із постаменту знесли статую радянського солдата. Найближчим часом на цьому місці встановлять хрест, а на території довкола проведуть благоустрій.

Зазначимо, загалом на Львівщині досі стоять майже дві сотні радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову працює робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

Попередньо відомо, що пам’ятники, монументи й інші скульптури планують демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, триває обговорення. До прикладу, громада на Червоноградщині вже вирішила знести монумент, зведений у 1969 році, а останки військових під ним перепоховати.

Нагадаємо, нещодавно на трасі біля Львова знесли 5-метровий пам’ятник радянському солдату, а в Стрийському районі – ще два такі монументи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Меденицька селищна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *