ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Енергодарі виявили нову катівню

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти облаштували нову катівню у Енергодарі, що в Запорізькій області. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 17 березня.

Новостворену катівню помітили у південно-східній частині Енергодара. Її створили рашисти за активної підтримки місцевих колаборантів.

«Там піддаються жорстоким тортурам громадяни з проукраїнськими поглядами, а також ті, хто не бажають виконувати вимоги місцевої окупаційної так званої влади», – кажуть у Генштабі.

Нагадаємо, під час окупації територій України російські війська створюють катівні, де жорстоко знущаються над українськими патріотами, громадянами з проукраїнськими поглядами, допитують і катують їх. Майже відразу після звільнення Харківщини у вересні 2022 року правоохоронці виявили 23 катівні.

Така ж ситуація була й на Херсонщині, де відразу після звільнення знайшли 9 катівень. Одну з з них облаштували у цивільному приміщенні без будь-яких меблів і вентиляції. Людей не випускали у вбиральню, допитували, катуючи струмом, били та чинили психологічне насильство.

Згодом стало відомо, що на Харківщині й Херсонщині рашисти створювали окремі катівні для дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *