ОСТАННІ НОВИНИ

Шкарлет іде з посади міністра освіти, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України, він сам подасть у відставку. Про це пише Українська правда, посилаючись на власні джерела в органах влади.

Інформацію про відставку Шкарлета з посади міністра підтвердили журналістам у Кабінеті Міністрів, Офісі президента й у Верховній Раді. Заяву про відставку він подасть, ймовірно, у п’ятницю, 17 березня.

Сам Сергій Шкарлет на дзвінки не відповів і письмово теж не прокоментував цю інформацію.

За даними джерел видання, на заміну Шкарлету у МОН розглядають директора Малої академії наук Оксена Лісового чи очільницю департаменту освіти, науки та спорту МВС України Інну Ящук.

Зазначимо, громадськість неодноразово вимагала відставки Сергія Шкарлета з посади міністра освіти й науки. На протести виходили і активісти, і освітяни, і студенти. Акції відбувалися і в 2020 році, і перед вторгненням Росії у 2022 році.

Звільнити Сергія Шкарлета вимагали й депутати Львівської облради.

У Верховній Раді також збирали підписи за відставку Шкарлета, однак він лишався на посаді. Сам Володимир Зеленський навесні минулого року, тобто вже під час повномасштабної війни, казав, що відставка глави МОН є не на часі.

Як писав Львівський портал, Сергія Шкарлета призначили міністром освіти і науки України у грудні 2020 року. До цього він виконував обов’язки міністра освіти. Присягу Шкарлет складав під вигуки «Ганьба!».

У тому ж таки 2020 році Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти знайшло плагіат у наукових роботах Сергія Шкарлета. Міністр освіти також став лауреатом премії «Академічна негідність року».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *