ОСТАННІ НОВИНИ

Рада призначила Шкарлета міністром освіти і науки

Вероніка Рой

|

Верховна Рада України 17 грудня призначила на посаду міністра освіти і науки чинного виконувача обов’язків очільника МОН Сергія Шкарлета, передає Громадське.

 

За його призначення проголосувало 226 депутатів.  Проте присягу про вступ на посаду міністра Сергій Шкарлет складав під крики «Ганьба».

Зазначимо, Сергій Шкарлет з 25 червня 2020 року виконував обов’язки міністра освіти і науки.

 Що відомо про Сергія Шкарлета?

Сергій Шкарлет навчався у Київському політехнічному інституті за спеціальністю «Математичне забезпечення системи автоматизації», а згодом — у Фінансово-економічному інституті при Чернігівському технологічному інституті за спеціальністю «Облік і аудит».

У 1995 році недовго працював інженером-конструктором Ніжинського НВК «Прогрес», з 1996 року — почав викладати.

У 2010 році він став ректором Чернігівського державного технологічного університету, а також балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів». В одному з інтерв’ю казав, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року.

«Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди й принципи Партії регіонів», — сказав він тоді.

У 2015 році він балотувався до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але програв вибори.

Зазначимо, антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» опублікувала у виданні «Дзеркало тижня» заяву про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».

Зокрема, аналіз однієї зі статей Шкарлета показав, що у ній збіги є на 7 сторінках з восьми, що становить 87,5%. Сам Шкарлет запевнив, що не плагіатив чужі роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *