ОСТАННІ НОВИНИ

Оборона Бахмута має ключове значення, – Данілов

Анастасія Диняк

|

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що оборона Бахмута наразі має ключове значення, а будь-які зміни вирішуватиме Ставка верховного головнокомандувача. Про це йдеться в його інтерв’ю Радіо Свобода.

«Словосполучення “утримати Бахмут” має суто військове значення. У нас відбулося засідання Ставки верховного головнокомандувача, і ще раз було підтверджено і головкомом Залужним, і генералом Сирським, і всіма присутніми на засіданні Ставки, що Бахмут для нас є дуже важливою, ключовою точкою. Ми розуміємо, що це когось дратує, хтось вважає, що ми маємо поступатися. Але це наша земля, і ми не маємо права її не боронити», – наголосив Данілов.

Він додав, що у разі ухвалення тих чи інших рішень українськими військовими, це все обговорюватиметься на Ставці верховного головнокомандувача.

Окрім того, секретар РНБО зазначив, що Росія втрачає величезну кількість бійців під Бахмутом.

«Усипане все ними навколо Бахмута. Тобто, де перебувають сьогодні ці терористи, вони там і лишаються. Для нас це дуже важлива і ключова точка. Принаймні до того періоду, до початку інших військових дій для нас Бахмут є дуже важливою фортецею. Ви маєте рацію, що це наша фортеця», – сказав він.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже більше семи місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Наприкінці лютого ситуація загострилася, окупанти намагаються оточити Бахмут, але всі ці спроби, як говорять у Генштабі, є безуспішними.

Коментуючи рішення продовжити оборону Бахмута, президент України Володимир Зеленський заявив, що бої саме тут дають один із найбільших результатів за всю війну.

За даними британської розвідки, станом на 11 березня бійці ПВК «Вагнер» взяли під контроль значні території на східній частині Бахмута. Наразі лінія фронту проходить вже в центрі міста по річці Бахмутка.

ЗСУ продовжують мужньо тримати оборону і таким чином виснажувати ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає усемеро більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК уже ліквідовані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *