ОСТАННІ НОВИНИ

Іспанія також передасть Україні 10 танків Leopard 2

Андрій Котенський

|

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України в середу підтвердила, що Україна отримає ще чотири танки Leopard 2 на додачу до шести обіцяних. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на El Espanol.

За словами Роблес, перші шість танків будуть поставлені Україні в «найближчому майбутньому». Наразі Leopard 2, які обіцяв надіслати Мадрид, все ще перебувають на ремонті на підприємствах оборонної промисловості в Севільї.

Про можливість збільшення кількості Leopard із шести до десяти під час візиту до Києва в лютому говорив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Рішення ухвалили після того, як на складах знайшли додаткову техніку в придатному стані.

Також очільниця іспанського Міноборони оголосила про постачання нової партії бронетранспортерів TOA M113 – так званих броньованих гусеничних транспортних засобів, що спеціалізуються на перевезенні бойових підрозділів.

Перші десять українських екіпажів, які будуть використовувати бойові танки Leopard 2 A4, завершили чотиритижневу підготовку в Національному навчальному центрі в іспанській Сарагосі.

На сьогоднішній день, за словами Роблес, у межах місії Європейського Союзу з допомоги Україні в Іспанії під керівництвом Координаційного центру підготовки в Толедо пройшли підготовку понад 850 військовослужбовців за широким спектром спеціальностей.

Раніше очільник американського Міноборони оголошував, що станом на сьогодні дев’ять країн заявили про свій намір передати Україні понад 150 танків Leopard.

Уряд Швеції ухвалив рішення передати Україні 10 танків Leopard 2 для підготовки до майбутнього контрнаступу.

Як відомо з публічних заяв, наразі тільки Польща доставила в Україну обіцяні бойові танки Leopard – 14 одиниць.

4 лютого з канадського Галіфаксу, де знаходиться база Збройних сил Канади, вилетів літак із першим танком Leopard 2, який Канада відправляє в Україну.

Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні із промислових запасів 178 танків Leopard 1. У лютому міністерство оборони Німеччини розпочало навчання українських військових на основному бойовому танку Leopard 2.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *