9 країн пообіцяли надати Україні понад 150 танків Leopard, - Остін

Ольга Денисяка

|

Станом на 15 березня дев’ять країн заявили про свій намір передати Україні понад 150 танків Leopard. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін перед десятим засіданням у форматі Рамштайн 15 березня, повідомляє Європейська правда.

«Усього впродовж останніх трьох місяців члени цієї Контактної групи продемонстрували відмінне лідерство в нарощуванні можливостей, яких потребує Україна для захисту її суверенітету, і щоб створити імпульс на полі бою, у тому числі понад дев’ять бригад з танків та іншої бронетехніки», – заявив глава Пентагону.

Остін підкреслив, що Коаліція країн, які пообіцяли надати Україні танки Leopard, продовжує зростати. Дев’ять країн зараз зобов’язалися надати понад 150 танків Leopard. Глава Пентагону не уточнив, про які країни йдеться.

Як відомо з публічних заяв, наразі тільки Польща доставила в Україну обіцяні бойові танки Leopard – 14 одиниць.

Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні із промислових запасів 178 танків Leopard 1. У лютому міністерство оборони Німеччини розпочало навчання українських військових на основному бойовому танку Leopard 2.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *