ОСТАННІ НОВИНИ

У Білорусь прибули військові та техніка РФ

Анастасія Диняк

|

У Білорусь прибули нові ешелони військової техніки та особового складу РФ. Налічується близько 96 вагонів. Про це пише моніторингова група Беларускі Гаюн.

Так, 7 березня на залізничні станції Осиповичі-1 та Полонка прибули два ешелони з військовими та російською технікою. 47 вагонів відправили зі станції Бекасово-Сортувальне, що у Московській області.

Зокрема йдеться про 5 пасажирських з особовим складом приблизно 250 осіб, 3 криті вагони зі спорядженням і 39 вагонів-платформ із військовою технікою. Серед техніки також було близько 18 одиниць 152-мм гаубиць «Мста-Б».

Ще один ешелон 6 березня виїхав зі станції В’язма, що у Смоленській області. Відправили 49 вагонів – 4 пасажирських з особовим складом приблизно 200 осіб, 5 критих вагонів зі спорядженням і 40 вагонів-платформ із колісною і гусеничною військовою технікою.

У загальному, у Білорусь Росія перекинула щонайменше 79 одиниць техніки та близько 450 військових.

Нагадаємо, 16 січня в Білорусі поблизу українського кордону розпочалось спільні з росіянами військові авіанавчання. В українському Генштабі тоді казали, що, прикриваючись цим, ворог посилив свою авіацію.

Напередодні цих навчань у Білорусі командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв говорив, що безпосередньої загрози вторгнення ворожих військ із боку Білорусі немає. Однак українські військові готуються до розвитку будь-яких подій і почали посилювати оборонні можливості на півночі країни

Росія тривалий час перекидає свої війська на територію Білорусі, туди регулярно прибувають ешелони з технікою. Незважаючи на це, у британській розвідці кажуть, що Білорусь не несе реальної загрози для України.

У Пентагоні стверджують, що не бачать ознак того, що Білорусь збирається вступити у війну проти України, а обмежиться лише спільними навчаннями з Росією.

У Генштабі ЗСУ відзначають, що техніка, яку РФ перекидає до Білорусі, є застарілою.

2 лютого Міністерство оборони Білорусі оголосило про завершення спільних із Росією навчань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *