ОСТАННІ НОВИНИ

Україна підсилює північний кордон на час білорусько-російських навчань

Анастасія Диняк

|

Речника Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат наголосив. що наразі Росія та Білорусь відпрацьовують типові завдання для авіаційних навчань. Натомість Україна підсилює свій північний кордон. Про це пише Army Inform.

Так, за словами Ігната, ведення повітряної розвідки, спільне патрулювання повітряного простору вздовж кордону та висадка тактичного повітряного десанту є типовими завданнями для авіаційних навчань. Однак РФ використовувала територію Білорусі для атак по Україні з початку повномасштабного вторгнення.

«Так само, як їхні аеродроми, де дислокуються і зенітні ракетні системи, і оперативно-тактичні комплекси, такі як «Іскандер» – теж використовувалися з перших днів війни. Тому те, що вони вирішили провести собі якість там маневри, навчання — ну, хай проводять. Наша справа – це захищати наш кордон», – зазначив Ігнат.

Він також додав, що кордон з Білоруссю підсилюється додатковими підрозділами всіх Сил оборони, зокрема, Повітряні Сили «теж роблять певні кроки» для посилення оборони на цьому напрямку.

Нагадаємо, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що станом на 12 січня безпосередньої загрози вторгнення ворожих військ із боку Білорусі немає. Втім українські військові готуються до розвитку будь-яких подій і поступово посилюють оборонні можливості.

Як повідомлялося раніше, Росія продовжує перекидати свої війська на територію Білорусі, туди регулярно прибувають ешелони з технікою. Незважаючи на це, у британській розвідці кажуть, що Білорусь не несе реальної загрози для України.

У Пентагоні стверджують, що не бачать ознак того, що Білорусь збирається вступити у війну проти України, а обмежиться лише спільними навчаннями з Росією.

У Генштабі ЗСУ відзначають, що техніка, яку РФ перекидає до Білорусі, є застарілою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *