ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни змінили тактику навколо Бахмута, – ISW

Анастасія Диняк

|

Американські аналітики вважають, що російські окупанти змінили тактику навколо Бахмута і тепер намагаються витіснити українських військових з міста замість спроб оточити його. Про це повідомили в Інституті з вивчення війни.

«Схоже, що російські війська тимчасово зменшили зусилля з оточення Бахмута з південного заходу та північного сходу і, можливо, замість цього зосередилися на тому, щоб змусити українські сили вийти з міста, сконцентрувавшись на північно-східному наступі», – йдеться у звіті ISW.

Аналітики додали, що, ймовірно, росіяни намагаються змусити українських бійців відступили через трасу Т0504 та таким чином полегшити оточення Бахмута.

«Подвійне оточення Бахмута, ймовірно, вимагатиме додаткового залучення живої сили та техніки, і російські війська можуть мати намір уникнути подальших витрат, пов’язаних з потенційним оточенням», – додали в Інституті.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже сім місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Вкінці лютого ситуація загострилася, окупанти почали знищувати все, що українські військові можуть використати для захисту позицій та оборони.

Втім ЗСУ мужньо тримають оборону і таким чином виснажують ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає в сім разів більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК ліквідовані.

Британські розвідники вважають, що погодні умови навесні завадять пересуванню по місцевості у районі Бахмута, що може дати перевагу українським військовим.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що в Бахмуті станом на лютий залишалися до 6 тисяч мирних мешканців та закликала їх якнайшвидше евакуюватися.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *