ОСТАННІ НОВИНИ

Україна продовжує боронити Бахмут, – Хоренко

Андрій Котенський

|

Всі підрозділи ССО України, залучені до оборони Бахмута, чітко виконують поставлені завдання. Про це повідомив командувач Сил спеціальних операцій ЗС України Віктор Хоренко, за результатами перевірки роботи підпорядкованих підрозділів, які боронять Бахмут та залучаються до бойової роботи у Донецькій і Луганській областях.

Під час ревізії командувач ССпО ЗС України ознайомився з обстановкою в районах виконання завдань та на місці опрацював низку нагальних питань щодо забезпечення та організації роботи підрозділів Сил спеціальних операцій.

«Всі підрозділи ССО України, залучені до оборони Бахмута, чітко виконують поставлені завдання. Наші воїни безперервно працюють в надзвичайно тяжких умовах і роблять все, аби кількість сил противника зменшувалася щодня», – повідомив бригадний генерал Віктор Хоренко.

За його словами, в нинішніх умовах надзвичайно важливу роль грає комунікація та взаємодія усіх ланок, що входять до структури ССпО України. А швидке і злагоджене реагування на запити і потреби підрозділів дає найкращий результат на полі бою.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже сім місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Вкінці лютого ситуація загострилася, окупанти почали знищувати все, що українські військові можуть використати для захисту позицій та оборони.

Втім ЗСУ мужньо тримають оборону і таким чином виснажують ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає в сім разів більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК ліквідовані.

Американські аналітики вважають, що російські окупанти змінили тактику навколо Бахмута і тепер намагаються витіснити українських військових з міста замість спроб оточити його.

Британські розвідники вважають, що погодні умови навесні завадять пересуванню по місцевості у районі Бахмута, що може дати перевагу українським військовим.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що в Бахмуті станом на лютий залишалися до 6 тисяч мирних мешканців та закликала їх якнайшвидше евакуюватися.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *