ОСТАННІ НОВИНИ

У Бахмуті залишаються до 6 тисяч мешканців, – Верещук

Анастасія Диняк

|

Віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що в Бахмуті наразі залишаються до 6 тисяч мирних мешканців та закликала їх якнайшвидше евакуюватися. Про це вона написала в Telegram.

«Щиро кажучи, мене дуже дивує, що там досі роблять 6 тисяч цивільних. Саме стільки людей залишаються в місті за останніми даними. Якщо ви є адекватними, законослухняними та патріотичними громадянами, ви маєте негайно евакуюватись», – написала вона.

Верещук наголосила, що люди, які не виїжджають з міста наражають на небезпеку себе та своїх близьких, особливо дітей, які змушені залишатись разом з дорослими.

Окрім того, цивільні заважають працювати Силам оборони, адже військові змушені зважати на безпеку мешканців, та створюють додаткові проблеми та ризики, зокрема волонтерам та правоохоронцям.

Нагадаємо, 16 лютого унаслідок російських обстрілів загинули п’ятеро мешканців Бахмута на Донеччині, ще дев’ятеро людей отримали поранення.

Раніше президента Володимир Зеленський наголосив, що найскладніша бойова ситуація наразі на Бахмутському і Вугледарському напрямках.

Бахмут ще з початку осені є однією з найгарячіших точок фронту. Російські окупанти місяцями штурмували це місто, однак не змогли його захопити, а лише зруйнували.

Не маючи успіхів із Бахмутом, взимку рашисти вирішили обійти це українське місто-фортецю і почали атакували Соледар. Тут теж тривали запеклі бої, але наприкінці січня в ЗСУ офіційно повідомили, що українські захисники відійшли з міста.

Тепер ворог знову повернувся до практики постійних штурмів Бахмута. Щоб посилити свій наступ цього разу, загони «вагнерівців» замінили російськими десантниками.

У розвідці Великої Британії заявили, що російські окупаційні війська мали невеликі успіхи у спробі оточити Бахмут, тож загалом ситуація тут для ЗСУ стає більш складною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *