ОСТАННІ НОВИНИ

Власник ПВК «Вагнер» Пригожин імітує перебування в Бахмуті

Анастасія Диняк

|

Власник російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин знімає відео про нібито захопленні Бахмута навіть не на околиці міста, адже туди його не пускає власна охорона. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

«Терорист Євгеній Пригожин записав відео, де він нібито стверджує про оточення Бахмута, але саме відео записане навіть не на околиці міста, оскільки туди його не пускає його охорона. Судячи з кадрів, які є на відео, головний вагнерівець перебуває у селі Парасковіївка, про захоплення якого ворог оголосив 20 лютого», – йдеться у повідомленні.

У Центрі спротиву наголосили, що інформація про взяття Бахмута «вагнерівцями» є провокацією і  частиною дезінформаційної кампанії окупантів, покликаної спровокувати панічні настрої серед українців.

Також зазначається, що Пригожин не вперше імітує перебування на передовій, насправді перебуваючи в тилу. Так, у січні він видав фото з печери у Володимирівці за соляні шахти Соледара, де тоді тривали бої.

Що відбувається у Бахмуті

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже сім місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Вкінці лютого ситуація загострилася, окупанти почали знищувати все, що українські військові можуть використати для захисту позицій та оборони.

Втім ЗСУ мужньо тримають оборону і таким чином виснажують ворога. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Бахмуті російська армія втрачає в сім разів більше солдатів, ніж українська.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, «вагнерівців» на Бахмутському напрямку РФ змушена заміняти строковиками та контрактниками, адже більшість підрозділів ПВК ліквідовані.

Американські аналітики вважають, що російські окупанти змінили тактику навколо Бахмута і тепер намагаються витіснити українських військових з міста замість спроб оточити його.

Британські розвідники вважають, що погодні умови навесні завадять пересуванню по місцевості у районі Бахмута, що може дати перевагу українським військовим.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що в Бахмуті станом на лютий залишалися до 6 тисяч мирних мешканців та закликала їх якнайшвидше евакуюватися.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *