ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові завершують навчання на ЗРК Patriot

Андрій Котенський

|

Високопоставлений представник оборонного відомства США повідомив Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу, що Сполучені Штати та їхні союзники вже підготували понад 4 000 українських військових, зокрема, незабаром має завершитися навчання українців на зенітних ракетних системах Patriot. Повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

«Колективні навчання тривають по всій Європі і різко збільшують українські об’єднані збройні формування. Загалом, з січня американські військові підготували понад 1000 українців, в результаті чого загальна кількість підготовлених Сполученими Штатами військовослужбовців становить трохи більше 4000», – сказав, директор з операцій Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал-лейтенант Дуглас Сімс II.

Американські військові також тренують українців на ракетному комплексі Patriot у Форт Стілл, штат Оклахома, і Сімс оголосив, що тренування незабаром завершиться.

«Збройні сили США незабаром завершать підготовку та оснащення першої української батареї Patriot», – повідомив комітету Сімс.

Це перший раз, коли Пентагон уточнив, коли може завершитися навчання.

«Ми впевнені, що українці будуть використовувати Patriot з таким же досвідом, який вони демонструють щодня з їхніми нинішніми можливостями протиповітряної оборони», – додав Сімс.

У ВПС Німеччини раніше заявляли, що навчання українських військовослужбовців роботі з системою протиповітряної оборони Patriot у Німеччині просувається швидкими темпами.

Як відомо, повітряні сили оголосили набір курсантів для навчання на перспективні зенітні ракетні системи IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T та інші.

Як повідомляв Львівський портал, першими про надання Україні систем Patriot оголосили наприкінці грудня США. Йшлося про одну батарею цього зенітно-ракетного комплексу. Слідом за американцями про поставку ще однієї батареї Patriot заявила також Німеччина.

У середині січня ЗМІ повідомили, що до США прибула сотня українських військових навчатися роботі й обслуговуванню Patriot. Раніше у Пентагоні казали, що на таке навчання українцям потрібно буде кілька місяців.

21 січня стало відомо, що Нідерланди також дадуть Україні дві установки Patriot.

Довідково: ЗРК Patriot – передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет. Вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна отримала від союзників із початку повномасштабної  війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *