ОСТАННІ НОВИНИ

Для посилення ППО: Залужний у розмові з Марком Міллі згадав про F16

Наталя Дуляба

|

Під час розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний згадав про важливість отримання винищувачів F16 для посилення протиповітряної оборони України.

Чергову телефонну розмову Залужний провів із Міллі в понеділок, 27 лютого. Під час неї сторони обговорили постачання військової техніки, озброєння і боєприпасів у межах міжнародної технічної допомоги Україні, ситуацію на лінії фронту, а також подальші плани України щодо деокупації своїх територій.

При цьому Головнокомандувач ЗСУ наголосив на важливості посилення системи протиповітряної оборони України, в тому числі й завдяки сучасним багатоцільовим бойовим літакам F16.

Валерій Залужний також подякував своєму американському колезі та всьому народу США за послідовну підтримку України під час її боротьби з російським вторгненням.

«Кожний отриманий снаряд, кожна одиниця озброєння і техніки – це врятовані життя українських військових та мирних громадян. Завдяки допомозі партнерів ми тримаємося і неодмінно переможемо», – відзначив Валерій Залужний.

Як відомо, компанія-виробник F-16 заявила, що надасть винищувачі тим країнам, які віддадуть свої літаки Україні.

Надати українським військовим сучасні винищувачі закликала президентка Європарламенту Роберта Метсола, а потім і сам Європейський парламент ухвалив відповідну резолюцію. Втім наразі консенсусу щодо посилення української авіації західними літаками немає.

У США наразі відкидають можливість передачі Україні F-16. А Франція навпаки каже, що не виключає поставки винищувачів Україні, але не уточняє, яких саме.

Польща розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів МіГ-29, також країна готова приєднатися до коаліції щодо надання винищувачів F-16, якщо така буде.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *