ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про наступ росіян: тут без варіантів, маємо захиститися і перемогти

Наталя Дуляба

|

Хоч би який реванш Росія не готувалась здійснити до річниці свого вторгнення, іншої альтернативи ніж захиститись і перемогти, в України немає. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 5 лютого.

Глава держави відзначив поширення багатьох повідомлень про те, що в лютому окупанти хочуть здійснити новий наступ, спробувати відігратися за торішні поразки. Ворожий тиск є і інформаційному полі, і на різних напрямках фронту. Найважче зараз є на Донеччині.

«Дуже тяжко на Донеччині – запеклі бої. Але хоч би як було тяжко та хоч би яким був тиск, ми маємо вистояти. Маємо використовувати й використовуємо кожен день і кожен тиждень, щоб посилювати наш захист на фронті, щоб зміцнювати наші міжнародні позиції, щоб збільшувати тиск на Росію й давати нашим людям нові можливості пройти цей важкий час. У нас немає іншої альтернативи, ніж захиститися й перемогти», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що до річниці вторгнення РФ може почати новий наступ з Донбасу або з півдня України.

У Генштабі кажуть, що Росія активно веде розвідку і готується до наступу. Ознак формування ворожих підрозділів на території Білорусі немає.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що великий наступ російських військ, яким Путін наказав захопити весь Донбас до березня, не буде успішним і завершиться до квітня.

Водночас експерти ІSW кажуть, що великий наступ росіян навряд чи буде спрямований на Запоріжжя, адже вже зараз війська РФ готуються до потужних атак на захід Луганської області – на Бахмут. А вести кілька великих наступальних операцій РФ не спроможна.

Президент Володимир Зеленський стверджував, що Росія почала свій новий наступ у січні і веде його саме на Донбасі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *