ОСТАННІ НОВИНИ

Путін наказав Герасимову захопити Донбас до березня, — розвідка

Наталя Дуляба

|

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів, що російський диктатор Путін наказав новопризначеному командувачу окупаційних військ в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня. Про це він сказав в ефірі українських телеканалів, пише Українська правда.

«Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для рашистів напрямок — це Донбас. Чергові терміни, які він (Путін, — ред.) визначає вже для Герасимова як для нового керівника війни проти України й Герасимов опускає ці цілі вже нижче, — це захоплення Донбасу і формування там певної зони безпеки, вже до березня місяця.

Це не перші строки. Кожен раз ці строки переносились. Ось уже рік буде з початку повномасштабного вторгнення і рік від як вони “три дні беруть Київ”. Нічого не вийде і цього разу», — сказав Андрій Юсов.

За словами Юсова, російський диктатор не відмовився від планів із знищення України як незалежної держави та українців як нації.

Представник ГУР вважає, що Путін готує Росію до затяжної війни проти України.

Юсов розповів, що Росія має різні сценарії та напрямки можливого повторного нападу, але більшість інформації, яка є в мережі, — неправдива.

«Ворог готує різні сценарії. І частково займається, зокрема, дезінформацією, роблячи вкидання через різні інструменти тих чи інших напрямків, щоб дезорієнтувати нас. І дуже “екзотичні”, як, наприклад, десант на Одесу. Тому що станом зараз це виглядає суїцидальним напрямком для ворога. Проте ми бачили й інші їхні суїцидальні дії», — додав Юсов.

Як писав Львівський портал, 11 січня стало відомо, що Сєргея Суровікіна зняли з посади командувача об’єднаного угруповання військ в Україні. Натомість цей пост обійняв начальник Генштабу РФ Валерія Герасимова. Суровікін тепер став його заступником.

У російському Міноборони назвали цю ротацію «підвищенням рівня керівництва спецоперацією» і пов’язали її з «розширенням масштабу задач до виконання» та «необхідністю організації тіснішої взаємодії видів і родів військ».

Коментуючи таке кадрове рішення, у британській розвідці зауважили, що воно демонструє труднощі, які виникли в Росії в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *