ОСТАННІ НОВИНИ

На річницю вторгнення РФ може почати наступ на двох напрямках, – Резніков

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що незабаром росіяни можуть почати наступ на сході чи на півдні та закликав до нової військової допомоги з боку країн НАТО. Про це пише Українська правда.

«Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни, – ред.) живуть символікою, вони можуть щось спробувати навколо 24 лютого… Ми не недооцінюємо нашого ворога», – зазначив міністр.

За його словами, росіяни «можуть здійснити наступ за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути південь».

Резніков додав, що насправді Москва мобілізувала «500 000 російських солдатів».

«Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше», – наголосив він.

Ймовірний розвиток подій спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО.

«Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якнайшвидше. Тому потрібна зброя для стримування ворога, адже все на війні вирішує ініціатива», – підсумував Резніков.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні Генштабу  ЗСУ 1 лютого йшлося про те, що попри великі втрати росіяни наступають на чотирьох напрямках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *