ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков каже, що подасть у відставку, якщо так вирішить Зеленський

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що подасть у відставку, якщо президент України Володимир Зеленський ухвалить таке рішення. Відповідну заяву він зробив під час пресконференції 5 лютого, пише Укрінформ.

«Жоден чиновник не вічний у кріслі. Жоден. Рішення бути мені міністром оборони або не бути ухвалює одне людина – Верховний Головнокомандувач і президент України Володимир Зеленський згідно з Конституцією. Він дає подання на призначення, а Верховна Рада призначає. Тому тільки за рішенням Президента України, я ухвалюватиму ті чи інші рішення, а далі робитиму те, що мені запропонує глава держави», – сказав Резніков.

Водночас міністр підкреслив, що при звільненні підтримає наступника, за потреби надасть йому поради і консультації, а також персонально представить міністрам оборони, з якими має особисту комунікацію «на рівні телефону, без протоколів, без усього».

Резніков наголосив, що робитиме все задля української перемоги. «Мій фах, щонайменше юриста, дає мені можливість думати оптимістично, що я точно знайду собі цікавий проєкт, який дозволить перемогти у цій війні, а ще потім покарати військово-політичне керівництво російської федерації», – додав глава Міноборони.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ, посилаючись на власні джерела, писали, що найближчим часом міністр оборони Олексій Резніков може піти з посади. На його місце в Офісі президента розглядають керівника розвідки Кирила Буданова.

Сам Резніков може очолити Мін’юст.

Як повідомляв Львівський портал, обговоренню в суспільстві про необхідність кадрових змін у Міністерстві оборони України передував скандал із закупівлями харчів за завищеними цінами, а також чиновник Олександр Лієв, що, відповідаючи за закупівлі для ЗСУ, підтримував окупацію Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *