ОСТАННІ НОВИНИ

Бахмут зруйнований на понад 60%

Андрій Котенський

|

Голова військової адміністрації Донецької області Павло Кириленко повідомив, що внаслідок військових дій Бахмут на понад 60% зруйнований, а в середу через ворожий обстріл у місті загинули дві жінки. Про це він заявив в ефірі телемарафону, пише Українська правда.

«Ворог відкинутий на свої попередні позиції, тобто за межі міста…

Наші захисники мужньо боронять Бахмут і не дають ворогу просуватися.

Але, на жаль, від цього страждає саме місто, яке більш ніж на 60% є зруйноване», – повідомив він.

За словами Кириленка, у місті йдуть постійні обстріли. Так, сьогодні (4 січня – ред.) в результаті артилерійського обстрілу в місті Бахмуті загинули дві жінки.

Нагадаємо, Бахмут вже місяцями є однією з найгарячіших точок на фронті. Українські військові мужньо стримують окупантів і щодня відбивають до десятка їхніх атак.

Дотепер рашисти вже фактично зрівняли це місто з землею, перетворивши його на «випалені руїни». Як виглядає зараз місто-фортеця, дивіться за цим посиланням.

Британська розвідка заявляла, що в Бахмуті «вагнерівці» використовують тактику «гарматного м’яса».

Нещодавно американський Інститут дослідження війни відзначив сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускав, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу.

Також, за оцінками ISW, у армії РФ фіксують обмеженість боєприпасів, що, ймовірно, частково завадить підтримувати високий темп операцій в районі Бахмута в найближчій перспективі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *